5 ефективни трика да бъдем по-позитивни и щастливи

Share this post on:

„Никой проблем не може да устои на атаките на постоянното мислене.“ Волтер

„Успехът, това е да имаш смелостта, решителността и волята да се превърнеш в човека, който вярваш, че трябва да бъдеш.“ Джордж Шиан

„При велико начинание само да желаеш е вече достатъчно.“ Проперций

Всеки човек трябва да осъзнае, че има нужда от развитие и усъвършенстване не само през определен период от живота си, а постоянно. Колкото по-постоянни сте в своите действия и мисли, толкова по-лесно ще ви бъде да се справяте с ежедневните предизвикателства и препятствия.

Тази статия има за цел да ви запознае с 5 бързи трика, които да прилагате всекидневно. Всеки човек се нуждае от доза позитивизъм и щастие – благодарение на тях проблемите се решават много по-ефективно и спокойно.

  1. Винаги намирайте по нещо позитивно, дори и в негативна ситуация

Ако сте се провалили в нещо, или просто напоследък не сте във форма, не се отчайвайте. Винаги може да получите важна поука от неуспех. Задавайте си следните отправни въпроси, които ще ви насочат:

  • Кое е позитивното от цялата ситуация?
  • Каква нова възможност получавате вследствие на тази ситуация?
  1. Променете средата, в която живеете или работите, ако се чувствате нещастни

Никога не се примирявайте със статуквото, ако то не ви прави щастливи. Стресът на работното място може да ви докара сериозни психически и физически проблеми. Същото важи и функцията му в личния живот. Ако усетите, че се чувствате нещастни и губите мотивация, помислете върху:

    • Това с какви хора комуникирате. Ако изцяло сте обградени от негативни хора, които непрестават да се оплакват и да се поставят в ролята на жертва, по-скоро намерете начин да ограничите контактите си с тях. В дългосрочен план те биха имали единствено отрицателно влияние върху вас и начина, по който се чувствате.
    • Това колко време отделяте за себе си. И тук не се включва времето, прекарано във Facebook/Instagram, в което следите дадена известна личност и нейния начин на живот, а времето, в което се развивате. Четете книга, спортувайте, гледайте филм – смислени неща, които ви носят храна за душата.

Източник: www.td.org

  1. Бързайте бавно

    Няма как промените, които искате да имат траен ефект, да станат реалност за един ден. Бъдете търпеливи и се наслаждавайте на малките стъпки, които осъществявате.

  • Ако искате да промените начина си на хранене, например, започнете с добре обмислен план. Кои храни ще изключите и върху кои ще акцентирате и консумирате по-често.

Всеизвестно е, че ако бързате и нямате идея защо правите дадено нещо, успехът му в дългосрочен план е подложен на изпитание.

  1. Не позволявайте страха да ви спре преди да скочите

    В непознати води, в ново приключение или изпитание и т.н. Бъдете смели и приемайте всяко предизвикателство с усмивка. Със сигурност неизвестността причинява дискомфорт, защото нарушава зоната ви на комфорт, но със сигурност представата е много по-плашеща във вашето въображение, отколкото е в действителност. В такива моменти просто си задавайте въпроса:

  • Кое е най-лошото, което може да се случи? Когато нахвърляте реалните отговори, ще видите, че страхът ви е бил неоправдан и няма нещо, което да може да има толкова негативно въздействие върху вас, освен ако вие не му позволите.

Източник: www.nicolamccrabbe.com

  1. Направете нещо мило за друг човек

    Направете нещо ценно за друг човек. Дали ще избирате подарък или ще направите комплимент на своята колежка – всяка малка дума и отношение има значение. И тук не става въпрос за лицемерно поведение, а за истинска вежливост. Ще се чувствате много по-удовлетворени от себе си, ако от постъпките ви остава следа доброта.

Споделете в коментарите какви са вашите трикове, за да останете позитивни – ето една малка добрина, която може да направите за хора, които дори не познавате. Със сигурност вашия съвет ще бъде чут и ще се добави в безкрайния списък с идеи как да бъдем щастливи и удовлетворени от себе си.

Източник: The Positivity Blog

(https://www.positivityblog.com/how-to-stay-positive/)

© 2019 Ивета Кралева

Comments

Leave a Comment