Джъстин Бийбър (2016)

Джъстин Бийбър – пътят към успеха

Share this post on:

Тийн сензацията Джъстин Бийбър е една изключителна история на успеха. Той успява да извърви пътя от обикновен младеж, който публикува кавъри на любими изпълнители в сайтът за видео споделяне Youtube, до една от най-големите звезди на нашето време. Към 2016 г. певецът държи рекорда за най-много хитове (17) в класацията топ 100 сингли на списание „Билборд“ и има 3 номинации „Грами“, като печели тази за най-добро танцувално изпълнение в песента „Къде си ти сега?“. Има над 10 милярда посещения в музикалния си канал в Youtube, което го прави най-гледания изпълнител-мъж в света.

Началото

Джъстин е обикновено момче, но със сериозни музикални заложби, което упорито преследва своята мечта да стане известен. Умее да свири на китара, пиано и барабани. Роден е през 1994 г. в Лондон, Канада. Майка му е винаги до него и го подкрепя в мечтата му да стане певец. За разлика от повечето негови колеги като Бритни Спиърс, Майли Сайръс и Джъстин Тимбърлейк, Бийбър не става известен чрез участие в телевизионен формат. Майка му започва да публикува клипове на сина си в Youtube, когато той е на 12. Потребителите на Youtube бързо забелязват таланта и харизмата на момчето и започват да харесват клиповете. И така, съвсем случайно, продуцентът на Ъшър Скутър Браун се натъква на запис на Джъстин в Youtube, докато сърфира в интернет. Силно впечатлен от находката си, той изслушва внимателно всички записи на момчето и се свързва с майка му, като ги кани на среща. И така, през 2007 г. Джъстин се запознава със своя бъдещ ментор Ъшър и подписва договор с музикалната компания РМБГ.

Пътят към успеха

Джъстин надхвърля своите очаквания, тези на Ъшър и на своите продуценти. Началото обаче не е толкова бляскаво. Първият му сингъл „Едно време“ стига едва до 12 място в класацията топ 100 горещи хитове на Канада и няма особен успех в САЩ. Успехът идва едва с втория му сингъл „Едно по-малко самотно момиче“, която намира място в престижната класация за сингли на списание „Билборд“.

Славата

Голямата популярност за Джъстин идва през 2010г., когато той е едва на 15, с втория му студиен албум „Моят свят 2.0“ Песента „Бейби“ изтрелва Бийбър до небето, достигайки 5 място в класацията на списание „Билборд“, само две седмици след официалното публикуване на албума. През 2011 г. излиза и третият албум „Вярвай“, който затвърждава водещото място на Джъстин на световната сцена.

selena-gomez-and-justin-bieber

На снимката: Джъстин Бийбър с неговата приятелка, Селена Гомес.

„Ако не беше музиката, животът ми щеше да бъде лош“

Джъстин Бийбър впечатлява феновете си със своите откровения: „Това, което се случи с мен беше, че намерих нещо, в което съм добър. Не бях добър в училище, защото нямах желание да уча.. Семейството ми беше бедно, аз бях беден, моите деца щяха да са бедни и техните деца също. Това, което направих беше да разбия цикъла, а когато разбиеш цикъла, не се връщаш назад.“

„Хората си мислят, че съм продукт“

Джъстин споделя още: „Хората си мислят, че съм продукт, че те са намерили едно харизматичен младеж, направили са му хубава прическа, сложили са ауто-тюн на гласа му, написали са хубави песни за него, научили са го да танцува и после са казали: „Ето ви поп звезда.“ Аз съм възможно най-далечното нещо от това“ – усмихва се той – „Аз съм музикант, свиря на китара, пиша песни. Аз съм бизнесмен. Искам да създам империя. Искам да кажа на хората, че аз не просто пиша песни. Аз съм човекът, който представи момичето, чийто хит обиколи света“ (бел. ред. Бийбър има предвид Карли Рей. Певицата става суперзвезда благодарение на Бийбър, който я свързва с неговия продуцент Браун и записват парчето „Кол ми мейби“)

Феновете

Джъстин Бийбър има фенове по цял свят. Разбираемо, неговите най-многобройни и най-верни пoчитатели са тийнейджърите. Момичетата го обожават. „Определено не искам да бъда поредния тийн идол. Има различни начини човек да порасне. Искам да бъда обичан като Майкъл Джексън, от 4-годишните до 80 годишните.“ Джъстин вдъхновява много младежи по света да започнат да се занимават сериозно с музика. Тук можете да видите двама талантливи млади музиканти,  вдъхновени от музиката на Бийбър, които изпълняват парчето „Бейби“ по един изключително умел начин:

Днес Бийбър е поп икона с музикална кариера, започнала през ранните тийнейджърски години и продължавайки вече като пораснал човек. Фенове или критици, ние не можем да отречем, че това е един от най-успешните изпълнители на нашето време. Неговата популярност не би била възможна в миналото, без интернет и социалните медии. Джъстин е намерен в интернет, промотиран е в интернет и използва интернет като могъщо средство за комуникация с феновете си. Той обективно доказва, че когато човек има талант и желание, той може да бъде забелязан и да превърне мечтата си в реалност.

 

 

 

Comments

  • Мога да цитирам Ози Озбърн, който през 2010г. в едно телевизионно шоу на един от въпросите на водещия за това каква музика слуша: „So you are listen to a lot of Justin Bieber?“, Ози отговаря „Who?“, при което водещият повтаря: „Justin Bieber“, а Ози му отвръща: „Who the f**k is Justin Bieber?“. Накрая водещият Марк Хопус коментира репликата на Ози: „I like that answer. That’s perfect“. 🙂

Leave a Comment