Историята на Ричи Блекмор в документален филм

Share this post on:

Документален филм за живота на легендарния китарист на „Дийп Пърпъл”, Ричи Блекмор, с премиера на 15.11.2015г.  Филмът включва сензационни откровения на Ричи, както и заявката му да се завърне в света на рок музиката след 18 годишно отсъствие, като изнесе няколко концерта с „Рейнбоу” през 2016 г.

Ексцентричният музикант, запалил милиони младежи по света да свирят на китара, напуска през 1993 година Дийп Пърпъл поради конфликта си с фронтмена Йън Гилан. След което за кратко сформира Ричи Блекморс Рейнбоу, но през 1997г. решава да скъса с рока, когато заедно със своята приятелка Кендис основава Ричи Блекморс Найт и двамата започват да свирят средновековна музика.

Блекмор добива световна популярност с Дийп Пърпъл, в чийто състав е соло китарист от 1969 до 1975, след което основава Рейнбоу 1976-1984, след което отново се завръща в Дийп Пърпъл 1984-1993 г.

Легендарният китарист вече обяви намерението си отново да свири с Рейнбоу. Според екс-вокалиста на Рейнбоу, Греъм Боне, обаче, Ричи ще направи грешка ако възкреси Рейнбоу. По думите му, Ричи трябва да направи компромис заради милионите фенове на Дийп Пърпъл и отново да излезе на една сцена с тях: „Задайте си въпроса, кое ще е по-велико… Ричи на една сцена с мен или Джо Лин Търнър или Ричи и Йън?” Още повече, че през 2016 г. Дийп Пърпъл ще се съберат още един път, по време на церемонията за включването им в rock’n’roll hall of fame. За организатори и фенове по света остава отворен въпроса ще се качи ли Ричи още веднъж на един подиум с другите членовете на групата? Възможно ли е 22 години по-късно раните да заздравеят и те отново да си стиснат ръцете в името на феновете си?

В документалния филм се разказва биографията на Ричи, като са взети интервюта на него самия и на други звезди, които са го познавали и работели с него през годините: Брайън Мей, Глен Хюз, Ларс Улрих, Стийв Лукатер, Джо Сатриани, Джон Лорд, Дейвид Ковърдейл, Джен Симънс, Джо Лин Търнър, Стийв Вай, Греъм Боне и Йън Андерсън.  Най-инересната част от филма са признанията на самия Ричи. Той прави сензационни разкрития за това как е планирал да напусне Дийп Пърпъл още през 1971 г, кой е любимият му албум с Дийп Пърпъл, както и за първи път коментира причините за обтегнатите си отношения с вокала Йън Гилан. Ричи също така разказва интересни детайли от времето на Рейнбоу, като факта, че уволнява един от вокалистите на бандата, заради твърде късата му прическа. В изданието са включени и уникални кадри от концерти на Ричи с Дийп Пърпъл, Рейнбоу, Ричи Блекморс рейнбоу и Ричи Блекморс найт.

Определено си заслужава да гледате този документален филм, ако сте фен на Дийп Пърпъл, а и на рок музиката като цяло.

Leave a Comment