Топ 10 сайтове за работа

Share this post on:

В интернет е пълно с обяви за работа, но кои са най-популярните сайтове за търсене и предлагане на работа в България? Вижте нашата класация за най-популярните сайтове с обяви за работа у нас.

Jobs.bg

Jobs.bg е може би най-старият и най-популярен сайт за търсене и предлагане на работа. Сайтът е стартиран през вече далечната 2003г. Към днешна дата в платформата са публикувани над 40 360 актуални кариерни предложения, като всеки ден се появяват стотици нови обяви. Към 18 април 2019г. сайтът е на престижното 22,650 място в света според класацията на Alexa.com и на 43 в България, което го прави най-популярният сайт за търсене и предлагане на работа в България. Запазена марка на Jobs.bg е рейтинговата система на обявите. Кандидатстването за работа в josb.bg е напълно безплатно, но от страна на предлагащите работа (работодателите), това не винаги е така. Безплатни за работодателя са тези обяви, които  нямат звездички. Колкото повече звездички има дадена обява, толкова повече пари трябва да отделят работодателите. Обявите за работа с повече звездички (максимум 5) обикновено се възприема от търсещите работа като знак, че дадения работодател е склонен да отдели по-голям бюджет за търсене на служители и е възможно да е по-платежоспособен, в сравнение с другите работодатели, които са платили по-малко и съответно имат по-малко звездички. Това обаче е просто презумция и не е задължително да отговаря на истината.

Zaplata.bg

Заплата.бг може да не е най-популярният сайт за търсене и предлагане на работа, но със сигурност е най-рекламираният. Сайтът стартира през 2005г. и през последните години набра скорост благодарение на огромните рекламни пана, които бяха разпънати по почти всички булеварди, както и по много регионални, междуградски и дори междуселски пътища. Благотворен ефект оказаха и средствата, които бяха наляти в шумната медийна кампания под формата на реклами по националните телевизии в най-гледаното работно време. Сериозните инвестициите и отговорната работа на неговите собственици дадоха плод и днес сайтът е пряк конкурент на jobs.bg. Според класацията на Алекса за посещаемост на сайтовете, към 18 април сайтът заема респектиращто 102,515 място в света и забележителното 268 в България. В платформата можете да намерите както обяви за работа в България, така и работа в чужбина.

Karieri.bg

Сайтът стартира през 2004г. и е сред първите 400 000 по посещаемост (ако приемем, че отново се доверяваме на Алекса) в света, което го прави един от най-популярните сайтове с обяви за работа в България. Освен, че в него може да срещнете бъдещия си работодател, сайтът предоставя и много безплатна полезна информация под формата на статии, свързани с професионалната сфера.

JobTiger.bg

JobTiger е един от най-популярните сайтове за обяви за работа в България, както и HR агенция с над 11 години международен опит в сферата на човешките ресурси. Уебсайтът е основан през 2001г. със средствата на българо-американския инвестиционен фонд. СЕО на JobTiger от 2005г. насам е Светлозар Петров. В JobTiger също можете да намерите и обяви за работа от чужбина.

Rabota.bg

Rabota.bg е още един сайт с традиции и история, в който можете да намерите актуални обяви за работа, както и много полезни статии от това как да си направим успешно СВ, до полезна информация относно потенциални работодатели и как се изменят очaкванията на бизнеса спрямо текущата конюнктура.

OLX.bg

В OLX.bg, както знаете, може да намерите всичко! Безплатни обяви за работа не са изключение от правилото.

Alo.bg

Ало.бг е още един популярен сайт за търсене и предлагане на работа, като към 18.04.2019 са публикувани близо 4000 актуални  обяви за работа. Заслужава си да го проверите.

ManPower.bg

ManPower.bg е нещо повече от сайт с обяви за работа. Платформата е част от ManpowerGroup- световен лидер при новаторските решения, свързани с човешкия капитал. Услугите, които предлага са постоянни и временни назначения, оценка и подбор на кадри, обучения, преквалификация, аутсорсинг и консултации. Комисионна от търсещите работа не се дължи. ManPower.bg е основно агенция за подбор на персонал, но имат и секция, в която редовно се публикуват обяви за работа.

Jooble.org

За разлика от другите популярни сайтове с обяви за работа, bg.jooble.org е търсачка, специално създадена да търси обяви за работа в интернет и по-специално в най-големите сайтове за работа и кариерни центрове от цяла България. По този начин вие можете да съберете огромно количество обяви от много сайтове само с един клик.

Leave a Comment