5 неща, в които да инвестираме сега

Share this post on:

Заделелили сте пари и искате да инвестирате? Представяме на вашето внимание 5 варианта за това в какво можем да инвестираме.

Внимание! Преди да вземете каквото и да е инвестиционно решение, имайте предвид, че трябва да инвестирате само пари, които бихте могли да „пожертвате”, а не всичките си лични спестявания. Премерете внимателно степента на риска, с който е свързан определен тип инвестиция и съберете информация от различни източници относно обекта на вашата инвестиция.

Инвестирайте в недвижимо имущество

За тези, които разполагат с повече налични средства и търсят дългосрочна инвестиция със стабилна доходност, това би могло да бъде една отлична опция. Кой не би искал да получава пари от наеми и да му се налага да работи? Трябва обаче да вземете много неща предвид, преди да се захванете с подобен род инвестиция. Предварително трябва да се проучи в детайли търсенето и предлагането, както и рисковете, в зависимост от това дали купувате „на зелено” или „на кафяво”. Времето за възвращаемост на инвестицията обикновено е дълго и затова не е предпочитана от хора, които търсят „бързи пари”

Купувайте подценени акции

Cпоред Бари Ритолц, председател на Ritholz Wealth Management, инвеститорите трябва да се оглеждат за стокови индекси, които са претърпяли понижение през последните години, защото именно те вероятно ще се увеличават занапред. Бари посочва индексите на развиващите се пазари като DFA (Emerging Markets Costs Equity и  VEMAX Vanguard Emerging Markets Stocks Index Fund. Този тип инвестиция е рискова и вероятно също предполага изминаване на определен период време, за да се превърне в успех

Инвестиция в Япония

Сара Кетърен, CEO и фондов мениджър на Causeway Capital Management, твърди, че Япония е мястото където си струва да се инвестира. Пазара в страната на изгряващото слънце се е смъкнал с 20% за последните пет години. Едновременно с това, до този момент над 200 фирми с пазарна капитализация над 1 млрд $ също имат приходи от дивиденти над 2%  (някои над 4) с коеф. На изплащане на дивидента над 50%. Тези числа говорят, че дивидентите са покрити с добри печалби и пазара има перспектива да се развива

Ивестиция в Китай

Марк Мобиус, изпълнителен директор на Templeton Emerging Markets Group, съветва, че трябва да се инвестира в развиващ се пазар и с висок икономически растеж като Китай. За следващата година се очаква ръст на китайската икономика с 4.1%, който е с два пъти по-висок от този в развитите пазари.

Печелете от страха

Според Роб Арнолд, съосновател на Research Affiliates, инвеститорите предпочитат комфорта пред непознатото. Те са по-склонни да инвестират в това, която е на мода и това, което е популярно, вместо да преследват това, което им е наистина изгодно. Роб съветва инвеститорите, които търсят бързи печалби, да не се страхуват да инвестират в рискови и развиващите се пазари, но в рамките на едно диверсифицирано портфолио, в което се включват и в по-нискорискови инвестиции.

Настоящето не представлява препоръка, нито препоръчва инвестиционна стратегия за търговия с финансови инструменти или относно емитентите им или мнение за настояща или бъдеща стойност, или цена на тези финансови инструменти по смисъла на чл. 1, т. 7 от Допълнителните разпоредби на ЗПЗФИ. Настоящото не трябва да се приема за инвестиционен съвет и инвестиционнo решениe.

Leave a Comment