5 полезни занимания по време на карантина

Share this post on:

„Колкото повече опознавате себе си, толкова повече търпение ще имате за това, което виждате в другите.“ – Ерик Ериксон

Вирусът връхлетя с пълна сила целия свят и поставя много въпроси на дневен ред.

Опитайте се да разнообразите максимално ежедневието си, докато спазвате приетите правила и си стоите вкъщи.

I. Учете и се развивайте – колкото и общо да звучи, тази препоръка може да се приложи на практика от всеки един човек. Ако винаги сте искали да започнете да учите нов език или да надградите познанията си по друг – в момента в интернет различни сайтове предлагат безплатни курсове. Youtube, Reddit, онлайн списания и други сходни канали са пълни със съдържание, което да отговори на интересите на всеки един от вас.

карантина, занимания по време на карантина, COVID19, самоусъвършенстане, настолни игри, игри и занимания, pohodut.org

II. Завършете проектите си – сега имате време да завършите или подобрите всяко едно нещо, за което не сте имали достатъчно време преди това. Лек ремонт в кухнята, подобряване на автобиографията, завършване на личен работен/училищен/университетски проект и т.н. – примерите са безброй.

III. Инвестирайте в отношенията с близките си – опознайте още по-добре човека или семейството, с когото/които живеете. Настолни игри, различни занимания, кино вечери – всичко, което ви хрумне и би имало положително влияние върху отношенията.

карантина, занимания по време на карантина, COVID19, самоусъвършенстане, настолни игри, игри и занимания, pohodut.org

IV. Експериментирайте – в кухнята този съвет може да го сготвите или пък да го нарисувате на някое платно. Развихрете въображението си и се отдайте на креативни занимания – такива, каквито по-рядко сте имали възможност да правите преди това.

V. Не се оставяйте на негативните мисли – да, ситуацията наистина е тежка, но спазването на мерките заедно с личната отговорност може да подобри ситуацията или поне да не я влошава рязко и пагубно. Ангажирайте мислите си с неща, които ви карат да се чувствате добре и ви вдъхват спокойствие. В момента много събития, театрални постановки, концерти, дори посещения на музеи се организират онлайн – със сигурност ще намерите нещо интересно, стига да имате желание.

„Търпението не е само способността да се чака, а и в това как се държим, докато чакаме.“ – Джойс Майер

 

Източник снимки: Pixabay.com

 

 

 

Leave a Comment