Лина По (певица)

Lina Po: „Бъдете позитивни и никога не спирайте да вярвате в себе си!“

Share this post on:

Казвам се Полина Цанева, на 24 години съм от град Търговище. В момента съм Магистър със специалност ,,Маркетинг- Бранд мениджмънт’’ в УНСС и паралелно с това изучавам графичен дизайн в СофтУни! През свободното си време се занимавам с музика, фотография и street Dance.

Здравей, Поли! Твоята авторска песен „Поискай да остана” бе избрана на първо място в класацията за българска популярна песен „7 в 11” на БНР. Поздравления! Сама ли пишеш песните си? Откъде черпиш вдъхновение?

– Привет! Изключително много се радвам, че успях да докажа на себе си, че само с търпение и постоянство се случват нещата. Мина почти година, откакто направихме песента ,,Поискай да остана’’! Гордея се с този проект! Благодарна съм на екипа на БНР, че ми подадоха ръка, а и на всички, които ме подкрепиха в това мое музикално начинание.  Да, сама пиша песните си. В момента работя с един от най-добрите аранжори в България- Стамен Янев! Вярвам, че сме много добър екип, пасваме си, а тепърва ще правим още по-красиви и качествени песни. Вдъхновението не ме напуска. Не спи, но мога да издам тайничко, че любовните преживяни истории ме зареждат много и точно тогава се получават най-хубавите текстове и мелодии, защото са истински и хората усещат това! Често ми се случва да ми идват идеи за нови мелодии когато съм в метрото, автобуса или на улицата. За съжаление в повечето случаи се пее, за да се запише. Отначало ме гледаха леко странно хората, разбирам ги напълно, хаха, но все пак риск на професията!

Първо текста или първо музиката?

– Ох..  задължително първо музиката. След това се измисля текстът, което понякога е доста трудна задача. Честа практика е, новите идеи да се раждат преди изпит, например! Тази ситуация е леко неприятна, защото тогава цялото ми внимание е съсредоточено върху това, тази думичка тук подходяща ли е, звучи ли добре и цял ден се прехвърлят изречения, ноти, акорди и изпитът…. ами сещате се какво се случва с него.

Откога се занимаваш с музика?

– Занимавам се с музика от 17 години. Още от много малка. Започнах първо в детска вокална група, след това минах на индивидуално пеене и през 2011 година открих композирането.  Преди няколко години си купих китара, но не мога все още да свиря както трябва и се надявам скоро да се науча.

Какво ти дава музиката?

-Щастие, любов, успокоение. Много рядко някой ще ме види без слушалки по улицата. Смея да твърдя, че музиката е единственото нещо, което ме прави истински щастлива.

Би ли се включила в някое музикално риалити като X-Factor или Гласът на България?

– Аз съм вече участвала в такива музикални реалити формати. Не мисля да се връщам към тази страница от живота ми . Това не е моето нещо. Видях прекалено много сценарии и ситуации, договори, които само ме спираха. Тези предавания живеят на гърба на шоуто. Аз нямам лична драма, а хората търсят точно това. За да съм интересна там, трябва да пиша комерсиална музика, а за момента това не ми е приоритет.

Твоята работоспособност и трудолюбие са впечатляващи. Освен, че се занимаваш с музика, ти учиш две висши образования и също така работиш. Как съчетаваш толкова много неща наведнъж?

– От малка съм свикнала да се занимавам с прекалено много неща. Може би и там ми е грешката , да не съм толкова добра, колкото искам в една конкретна област. Понякога е трудно и тази трудност те кара да се откажеш, но когато си истински влюбен в това, което правиш отказването е невъзможно. Това е светът ми!   Всеки ден си правя график, кое е по- наложително да се свърши днес, утре. Опитвам се да се придържам към него. До известна степен елиминирам по този начин напрежението от умората.

Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– Пожелавам им да са живи и здрави и много позитивни и никога да не спират да вярват в себе си, защото ако наистина искаш нещо силно, съдбата ще отстъпи и ще ти го даде! Труд, постоянство, вяра и нещата се получават. Няма да лъжа, иска се време и много, ама много рабоота!

Какви са твоите бъдещи музикални планове (мечти) ?

– Надявам се да продължа да правя музика и песните ми да са още по-качествени, харесвани и истински и някой ден хората да свързват името Lina Po  с качествена българска музика, каквато е на Миро, Любо Киров, Дони и други.

Leave a Comment