Методи Недев

Писателят Методи Недев: „Помагам на хората да гонят мечтите си и да повярват в себе си“

Share this post on:

Публикуваме без съкращения цялото интервю с писателя и лайф коуч Методи Недев

  1. Здравей, Методи. Благодаря ти, че прие поканата да дадеш интервю за „Походът“. Разкажи ни повече за себе си и твоята предстояща книга Will for success? Как се роди идеята за написването на тази книга?

– Здравейте! Казвам се Методи. Аз съм студент, в Софийски университет, специалност PR. Идеята за написването на книгата ми „Воля за успех“, дойде от само себе си. Преди 1-2 години си създадох тази визия на човек – вдъхновяващ другите. А основният ми мотив да пиша именно за мотивация е, че мотивацията може да промени ситуацията в която сме.  И именно моите лични битки са доказателство за това ,че няма невъзможни за постигане неща. Всички идеи се раждат в нашето съзнание, а вече това дали ще действаме над тях е отделен въпрос. Най-просто казано, в началото е идеята, след това е действието и накрая е успехът и радостта или провалът и урокът. Бих казал, че се радвам на доста успехи, но провалите през които съм минал са доста повече (не се старая да ги помня всички). Важното е да не губим виждането за мечтата си и как ще изглеждаме след като я осъществим.

  1. Как се породи любовта ти към писането?

– Любовта ми към писането се породи от любовта ми към живота, честно казано – не съм очаквал, че ще бъда полезен, признат и ще успея да вдъхновя толкова много хора, но чудесата съществуват. И вече съм убеден, че съм на прав път. Любовта е нещо, което ти дава енергия. Било то към друг човек или някаква дейност – тя ни зарежда с воля. Когато напиша вдъхновяваща статия – аз чувствам дълбока наслада от това. А когато някой се свърже с мен или получа добри отзиви – меко казано „душата ми пее“. Аз вярвам, че всеки от нас има нещо, което му е прилежащо. И най-голямото ми желание е да окуража всеки да открие това нещо. Имам и статия за любовта, която ще бъде налична скоро в сайта ми,.

  1. Какво да очакваме от новия ти блог Will for success?

–  Можете да очаквате това, за което другите лайф-коучъри ще ви вземат пари. Освен, че ви предоставям стъпките към успеха, аз ще ви опиша и процеса към постигане на личния си успех. В последствие ще започна да правя podcasts и видеоклипове. Блогът ми ще е практически насочен. Вътре ще се мотивирате и научите как да контролирате изхода  на всяка ситуация. Will for success ще бъде всичко от, което имате нужда за да започнете и да продължавате напред, а вашата воля след това ще е резултатът на който ще се радвате.

  1. Как реши да се занимаваш с коучинг?

– Накратко – създадох си визия и взех решението  да я следвам докрай! Дадох си обещание и се захванах на работа. Говорил съм пред деца, възрастни хора и връстници и знам, че това е нещото, което ми носи щастие повече от всичко.

  1. Кои са проблемите, с които се сблъскваш по пътя си?

– Един от най-честите за мен проблеми са свързани с несигурността на хората и по-точно несигурността да гонят мечтите си и да повярват, че възможностите ни са неограничени. Дори в България. Друг „проблем“ е нежеланието на доста хора да се променят. Но реално за мен няма „проблеми“, съществуват единствено възможности за действие. Бих ви убедил с любимата ми филмова фраза: Нощта е най-тъмна, точно преди изгрева на слънцето. Никога не се предавайте !

  1. Имало ли е моменти, в които си мислел да се откажеш?

– Със сигурност. „Но какво ще спечеля от това?“ Ако си зададем този въпрос, сами ще стигнем до извода, че ако ще започваме нещо ние сме длъжни да стигнем докрай. Отказът от нещо, било то идея или друг човек води след себе си единствено до болка и неприязън. Една любима моя мисъл гласи „Ако ще започваш, стигни докрай.

  1. Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

Моето желание към всички хора е да сбъднат мечтите си! Да не се отказват и да знаят, че величието е вътре в нас !

Leave a Comment