Топ 10 книги, които ще променят живота ви

Share this post on:

Всеки от нас иска да бъде успешен, да живее задоволително, да е финансово независим, да бъде в добра физическа форма и да има отличен социален статус. Понякога обаче тази „жажда“ не е достатъчна. Ако имам право да дам само един единствен съвет на някого, то той би бил: работи здраво и никога, никога, никога не се отказвай. В тази статия искам да обърна внимание на необходимостта на четенето на книги и защо е от голямо значение за всички нас.

Ако искаме да бъдем здрави и да имаме прекрасна физическа форма, какво трябва да направим, за да го постигнем? Отговорът е – да се храним здравословно и да тренираме достатъчно. Същото важи и при ‘ успеха ‘ – ако искаме да бъдем най-добрата версия на себе си и да се развиваме , първо трябва ежедневно да храним мозъка си, за да може той да се развива. И да, мозъкът също е мускул и трябва да бъде трениран. Преди да Ви предоставя един доста солиден списък с много полезни книги, искам само да подчертая, че доброто психическо състояние е също толкова важно, колкото и физическото. Трябва да бъдеш достатъчно наясно със себе си и начина си на мислене, за да успееш да промениш и начина си на живот.

И така, предоставям Ви личният ми списък от качествени произведения, които помогнаха на мен и хората покрай мен да променят живота си в правилната посока. Надявам се да сторят същото и за Вас.

„Тайната“ от Ронда Бърн

Това беше една от първите книги за личностно развитие, които прочетох и макар да не е любимата ми книга, горещо ви препоръчвам именно нея да прочетете първо. Хиляди хора ( включително и аз ) са претърпели пълна трансформация след прилагането на съветите, дадени в нея.

Както може да допуснете от заглавието, Бърн разкрива ‘ тайната ‘ на блаженият живот. Съвременни учители споделят философията, която са прилагали, за да постигнат здраве, благоденствие и успех. Разкривайки смайващи истории за това как с помощта на познанията, дарени от Тайната, са премахнати заболявания, постигнато е значително богатство, преодолени са трудности и въобще са постигнати неща, които мнозина биха намерили за неосъществими, книгата е едно много добро начало към промяна на мисленето в правилната насока„„

„Богат татко, беден татко“ от Робърт Кийосаки и Шарън Лехтър

Тази книга има силата да промени финансовото ви състояние драстично. Тя тотално взривява преданието, че трябва да имаш голяма заплата, за да забогатееш.  Ще поставя просто едно изречение, казано относно книгата : “ Задължително четиво за милионери “ Дж. П. Морган

„Тънкото изкуство да не ти пука “ от Марк Менсън

Тази книга определено промени възгледите ми за живота. Толкова хумористично е описано всичко, за което толкова се тревожим, че след като я прочетете ще изпитате едно облекчение и силно удовлетворение.

Авторът е американски блогър откровен до неузнаваемост, духовит и доста сладкодумен.  Не очаквайте от него да ви даде съвети как да станете успешни за една седмица , по – скоро би пратил до вратата ви ‘ обезкуражаващата панда ‘- герой, който ‘ никой от нас не би желал да среща, но от когото всички ние се нуждаем

„Ти си върхът“ от Джен Синсеро

Тази книга влиза в моите топ три фаворити. Страшно заинтригуваща, смислена, лека и определено ти влиза под кожата. Авторката е майтапчийка по природа, открита и провокативна и ще ви увери, че всеки един от нас е върхът и е достоен да е щастлив.

„Четирите споразумения“ от Дон Мигел Руис

Тази книга пленява с изповедта си за четирите основни правила за цветущ и успешен живот. Книжката е малка, кратичка и се чете на един дъх, но повярвайте ми пътите, в които ще си я препрочитате отново ще са много.

Бъди безгрешен в словото си. Не приемай нищо лично. Не прави предположения. Винаги прави най-доброто, на което си способен. – това са мъдрите слова на автора, а защо именно те, можете да разберете, като прочетете книгата.

„Силата на настоящет “ Екхарт Толе

В книгата авторът-мислител се изказва с думи, които те замислят достатъчно, че да не можеш да спреш да четеш напред и напред. Тя предлага един прекрасен дар, но трябва да имаме смелостта да го вземем. Насърчавам ви да го приемете и да прочетете книгата, най-искрено.

„Емоционалната интелигентност“ от Даниъл  Голман

Трудно ще опиша идеята на книгата в няколко изречения, но на кратко казано, авторът показва кои фактори действат, когато хора с висок коефициент на интелигентност пропадат, а такива със скромни постижения на тестовете се справят изненадващо добре. Дълбоко разгледано и описано на достъпен език, авторът нарича цялото това ‘ нещо ‘ като емоционална интелигентност. Книгата си заслужава времето!

„Излекувай живота си“ от Луиз Хей

Тази книга е малко по-различна от останалите, защото тя ни показва как психиката може да бъде основният проблем за предизвикване на заболявания. Авторката ни посочва нагледно как чрез правилната настройка и съзнание, можем да се излекуваме и от най-коварните болести. Струва си да се прочете от гледна точка на това да се убедим ,че душевният мир наистина играе важна роля в животите ни, колкото и да се неглижира това.

„Принципи“ от Рей Далио

Самият Бил Гейтс е казал : “ Рей Далио ми даде безценни насоки и прозрения, които сега ще достигнат и до вас чрез “ Принципи “. “

С една дума, книгата е за хора, които са достатъчно самокритични и искат да бъдат успешни. Няма да навлизам в повече подробности, проверете книгата, препоръчвам с двете ръце!

„Клуб 5 сутринта“ от Робин Шарма

От заглавието вероятно подозирате за какво иде реч в книгата, но е много важно да обръщаме внимание на подобен тип книги, защото ключът към успеха се крие в умението да ставаш рано. Тази книга ще промени живота ви. Завинаги. Обещавам ви.

Надявам се да бъда полезна с тази статия и ако успея да мотивирам дори един от вас да си закупи някоя от книгите или да започне да чете книги като цяло, ако щеш, пак ще съм изключително щастлива. Бъдете търпеливи със себе си и не спирайте да четете.

Автор: © 2020 Джесика Георгиева
Студентка по лингвистика в в Пловдивски университет Паисий Хилендарски

Leave a Comment