Топ 5 сайтове за фрийлансъри

Share this post on:

Вие сте фирма, която иска да наеме фрийлансър или пък си търсите работа като фрийлансър? Тогава сте на правилното място! Вижте кои са най-добрите фрийланс сайтове, в които можете да си намерите хора на свободна практика или да изкарвате пари, докато работите дистанционно.

Freelancer.com

Freelancer.com е един от най-големите и популярни сайтове за фрийлансъри. Към 1 май 2018г. сайтът притежава повече от 17 милиона регистрирани потребители и почти 10 000 000 публикувани проекта. Сайтът функционира вече 15 години, като обслужва хора от повече от 240 държави. Уеб сайтът предлага широк спектър от потенциални възможности за работа като копирайт, превод, уеб програмиране, уеб дизайн, въвеждане и обработка на данни и много други.

Сред предимствата на този сайт е, че е широкоутвърдена платформа, с голям диапазон от фирми и съответно голям избор от фрийлансъри. Освен това, работодателите могат лесно да ограничат търсенето чрез опцията „preferred freelancer program“. Програмата позволява на работодателите да ограничат търсенето си само до най-елитните фрийлансъри, за да си подсигурят топ качество на изпълнението.

Fiverr

Fiverr е фрийланс платформа, в която работодателите могат да публикуват фрийланс обяви и да намерят подходящия човек за своите проекти. Услугите, които се предлагат, включват лого дизайн, писане на статии и дори наемане на виртуален помощник. Fiver е изключително интуитивен и лесен за ползване сайт и неслучайно бе отличен с престижната награда „Great User Experience“ за 2018 г. Уебсайтът значително улеснява комуникацията между работодатели и лица на свободна практика, като значително подпомага процеса на намиране на работа за фрийлансъри.

Платформата позволява на компаниите да откриват хора на свободна практика, като се свързват с продавачите на услуги на три различни нива. По този начин те могат да намерят фрийлансърите с точните умения, от които имат нужда.

Един от големите плюсове на Fiver е осигуряването на пълна прозрачност. Профилите на хората на свободна практика са достъпни за преглед от всеки един работодател. Съществува и система за оценяване, с която работодателите могат да оценяват фрийлансърите.

Ако сте работодател, Fiverr предоставя изключително удобен и ефективен начин за търсене на фрийлансъри или аутсорс на определен процес. Можете да намерите почти всеки продукт или услуга, от която се нуждаете – всичко започва от $5 – в пъти по-евтино, отколкото ако трябва да наемете фирма! Общите предлагани услуги включват дизайн на лого, писане на статии и рекламни материали и дори наемане на виртуален асистент.

Upwork

Upwork, известен преди като oDesk или Elance е надежден сайт, в който се предлага работа за фрийлансъри. Всеки един профил на фрийлансър се одобрява ръчно от администрацията на сайта и трябва да отговаря на определени изисквания. Също така, ако сте фрийлансър и искате да спечелите проект, трябва да направите няколко теста в сферата на вашата компетентност. Услугите, които се предлагат на сайта са най-разнообразни, от електроинженерство до интерорен дизайн и писане на статии.

Освен това, Upwork гарантира на своите потребители, че те са защитени от потенциални измами. Приложението прилага политика, която осигурява защита от потенциални фалшиви работодатели или фрийлансъри, за да защити целостта на сайта и неговите потребители. Ето защо, всеки който търси или предлага работа на свободна практика в платформата, може да бъде сигурен, че ще получи това, което търси.

PeoplePerHour

PeoplePerHour е правилното за вас място, ако търсите или предлагате работа в сферите на проектирането, разработването, писането или маркетинга. PeoplePerHour се специализира върху свързването на своите клиенти с подходящия тип хора, които са експерти в конкретната област. PeoplePerHour има уникална система за първоначален подбор на фрийлансъри и всеки кандидат се проверява ръчно, преди профилът му да бъде одобрен. Като резултат можете да очаквате да намерите топ специалисти, които да изпълнят възложената работа качествено и на достъпна цена.

Български сайт за фрийлансъри – Freelance.bg

За съжаление, възможностите за фрийланс работа в Бълария са все още ограничени и не съществуват много платформи за намиране на работа като фрийлансър. Най-популярният български сайт за фрийлансъри е freelance.bg. Сайтът е доста интуитивен и лесен за ползване и би могъл да ви бъде от полза, ако търсите или предлагате работа за фрийлансъри.

Leave a Comment