да си човек

Да си човек

Share this post on:

Бих помогнала на всеки, без да очаквам нищо в замяна. Такава съм аз – просто ЧОВЕК. А какво всъщност е да си човек ? Да си творец, художник, спортист и да нямаш възможност за реализация? Да се трудиш по 8-12 часа за минимална заплата и да се чудиш как да се изхранваш? Или да отидеш в чужбина далеч от своето семейство, за да работиш тежка физическа работа, за да изхранваш това семейство? Да страдаш и едвам да сдържаш сълзите си? Да си слагаш по хиляда и една маски, за да не те сочат с пръст, защото си себе си? Искаш да постигнеш успехи? В такъв случай – труди се и постигай!

Въпреки трудностите и спънките пред успеха, човек трябва да се бори, за да извърви своя път към успеха. След като постигне определен успех, човек не трябва да забравя от къде е тръгнал. Човек изкачва своята стълба от най-долното стъпало, а лека полека изкачва и останалите стъпала. Въпреки всичките си странности аз съм себе си. Човек, който се стреми към успеха ще се спъне по много камъни по своя път, ще трябва да преодолее една река от камъни. Но има ли начин той да се постигне без тези камъни? Кой е постинал истински успех без спънки? Предполагам всеки е чувал израза: „Никога не казвай ,,никога‘‘!“ Но аз ще кажа: „НИКОГА няма да се предам, каквото и да става“. Ако съм на дъното, в своя собствена душевна яма, какво да правя? Отговорът е:  Дори да си на дъното, трябва да изтриеш сълзите от лицето си и да вдигнеш смело глава. Трябва д си боец! Победи своя опонент – в случая това си самият ти. Победи себе си! Знай обаче, че това ще е най-мощния и най-трудният за побеждаване опонент. Победиш ли го, всичко ще се нареди и ти ще си шампион! Шампион, който умее да постига всичко, което пожелае.

 

Понякога човек се чувства като ръждив пирон. Понякога пък човек се чувства празен и всеки цвят му е сив. Дори навън времето да е слънчево и приятно, в неговата душа е дъждовно. Винаги има едно голямо ,,НО‘‘. Стегни се! Вземи си душевния дъждобран и го сложи! Погледни се в огледалото и с усмивка на лице  извикай :

,,Аз съм прекрасен човек!‘‘, след това излез навън, разходи се, радвай се на природата. Радвай се на моментите със своите приятели, изграждай щастливи спомени.

 

Днес в хороскопа си прочетох: ,,Имате големи очаквания, които, уви, няма да бъдат напълно оправдани. В последните дни сте работили усърдно, но плодовете, поне засега, не са толкова големи, колкото сте искали. Това обаче няма да ви откаже да се борите.‘‘ Вярно е, че нищо няма да ме откаже да се боря. Вярно е ,че в последните дни работих усърдно, но има една огромна грешка: ,,…очакванията ви няма да бъдат напълно оправдани.‘‘, напротив ще бъдат!

Аз вярвам, че с времето всеки труд бива оценен. Аз вярвам, че мога да постигна всичко, освен да летя. Е, ще го постигна с труд, много труд, както и всеки един ще постигне каквото иска, ако се труди. Трудно е, но както всички знаем лесни неща няма.

 

Кой вярва на хороскопите?  Във всеки хороскоп – различно нещо.

 

На първо място искам да разбереш, читателю, че си човек, който заслужава да е щастлив и усмихнат до уши. Колкото и да ти е трудно, колкото и да си тъжен, не забравяй, че имаш покрив над главата си, че имаш семейство, което те обича, колкото и клиширано да звучи.

Обичай себе си, защото ти си прекрасен!

Приемай се такъв какъвто си и живей живота си както искаш, бъди какъвто искаш. Не бъди като някой друг, а себе си. Всеки е различен и в това се крие неговия чар, а твоят чар си е твой.

Не бъди гнила ябълка, бъди сочна зряла ябълка!

Ти си специален, перфектен си, въпреки че перфектни неща няма, но уви ти си наистина перфектен, дори всеки твой недостатък е перфектен сам по себе си.

Бъди най-големият щастливец, радвай се на малките моменти!

Не тъжи, нека усмивката грее на лицето ти!

С риск да се повторя: Бъди човек!

Бъди супергерой – помагай, а не злодей – който би подминал паднал старец на улицата!

Никога не забравяй, ама никога, въпреки всичко – ТИ СИ ЧОВЕК!!!

 

Автор на статията: Христиана Стойчева

Leave a Comment