как да премахна WGA

Как да премахнем Windows Genuine Advantage notification?

Share this post on:

Windows Genuine Advantage или WGA идва като редовна актуализация от Майкрософт, много след съзаването на Windows XP. Целта на Майкрософт  е да се противопостави на компютърното пиратство и Вие да се уверите, че имате законно копие на Windows XP. Въпреки че винаги е добре да валидирате Вашето копие, WGA представлява риск за Вашата сигурност. Програмата събира чувствителни лични данни от Вашия компютър, като например MAC адрес, BIOS контролен пакет, и дори производител и модел на компютъра. Ако не искате да споделяте тази информация с Microsoft, най-добре да се отървете от приложението. Освен това, ако нещо в процеса на валидиране се обърка, ще завършите с ужасяващ черен екран, който предупреждава, че може да сте жертва на компютърното пиратство:

victim_of_software_counterfeiting

За да не се стига дотам, бих препоръчал просто да премахнете инструмента. Моля, имайте предвид, че няма опция да го деинсталирате. Вместо това, това, което можете да направите, е да изпълните следните стъпки, за да го изтриете:

1. Натиснете „Cancel“ в прозореца, който ви подсказва да инсталирате WGA Notification.
2. Отидете на „Моят компютър“.
3. Кликнете върху „C: \“.
4. Отидете в папката „Windows“.
5. Отидете в папката „system32“.
6. Трябва да намерите папката KB905474 и да кликнете върху нея, за да видите файловете вътре.
7. Проверете дали папката съдържа файлове с „WGA“ или „Genuine Notifications“ в имената на файлове.
8. Изтрийте папката KB905474. Това трябва да спре инсталацията на съветника за инсталиране на Windows Genuine Advantage Notification.
9. Изпразнете Кошчето

Това ще премахне WGA инсталацията на Вашия компютър.

Моля, имайте предвид, че ако вече сте инсталирали WGA и имате черен екран, това може да направи нещата по-сложни. Ако горния метод не проработи, можете да използвате безплатен софтуер, наречен RemoveWGA. Можете да си изтеглите програмата от тук.

Leave a Comment