Топ 7 безплатни и платени WordPress теми, направени от българи

Share this post on:

В предишната статия разгледахме кои са едни от най-добрите безплатни WordPress теми, които можем да изтеглим напълно безплатно от хранилището за теми в WordPress.org и с чиято помощ да стартираме своя сайт. В тази статия ще разгледаме някои добри теми (безплатни и платени), които са написани от български автори.

WordPress общността в България има своите традиции, като първия WordCamp Sofia (WordCamp е най-голямото събитие за WordPress в дадено населено място) се състои през далечната 2010 година, а през 2014г. в София се състои WordCamp Europe (най-голямото събитие за WordCamp в Европа). В хранилището за теми в WordPress има няколко хиляди безплатни теми. Липсва информация обаче дали има теми, които са написани от наши сънародници, за това реших, че ще бъде интересно да подготвя този материал. Представям на вашето внимание 7 от най-хубавите български WordPress теми. Ако вие сте автор на теми и вашата тема не е в този списък, а вие бихте искали това, може да се свържете с мен по имейл.

BAW

BAW е една изцяло черно-бяла, много красива безплатна тема с изчистено минималистично оформление и щедри опции в персонализатора на темите. Темата е публикувана в хранилището за теми в WordPress. Рядко съм срещал толкова богата на функции безплатна тема. Темата предлага 3 различни видове лейаути, красива типография, майсторски дизайн, опция за настройка на различни цветове, опция да се добави текст за авторски права във футъра, както и опция да се добавят линкове с перфектни икони към всяка една социална платформа, за която се сетите. Можете да използвате BAW, за да стартирате блог, портфолио сайт и дори онлайн магазин. В случай, че имате нужда от допълнителни функционалности, темата има и платена версия.

The Score

The Score е тема от ново поколение, с футуристичен външен вид, много бърза и SEO оптимизирана. Също като BAW, има безплатна и платена версия и предлага доста опции в персонализатора на темата. Изключително интуитивна и лесна за ползване.

Grosso

Grosso е изцяло платена (премиум) WooCommerce тема за мода с вграден WP Bakery page builder, 8 различни начални страници, красив продуктов слайдер, Ajax търсене с подсказки, мега меню функционалност, над 700 вградени фонта и много други полезни функционалности, които биха трансформирали един обикновен сайт в процъфтяващ онлайн бизнес.

Rigid

Rigid е също изцяло платена WooCommerce тема, с награда за дизайн и над 1000 продажби в Theme Forest, която е подходяща за онлайн търговия и пазар за мулти-вендор доставчици. Подобно на Grosso има всички функционалности, които биха ви потрябвали за да направите онлайн магазин. С много подробна и добре подредена документация, добра поддръжка и отлични ревюта.

Nasio

Nasio е изцяло безплатна тема, която е направена с цел да бъде от полза за блогърите и WordPress общността като цяло. Nasio е изключително лека блогърска тема без никакви фреймуърци, SEO-оптимизирана и изключително бърза. Темата е 100% преведена на български език, лично от автора. Темата е подходяща за блогъри, пътешественици, мечтатели, артисти и авантюристи. Темата има вградена опция, която позволява на читателите да превключват между дневен и нощен режим на ползване, подобно на нощния режим на Apple 11, който все повече апликации започват да използват (включително Messanger, Viber и най-новата версия на Фейсбук Десктоп).

Highstarter

Highstarter е също безплатна, SEO-оптимизирана тема с много опции, която може да се използва както от блогъри, така и от предприемачи и малкия и среден бизнес. Темата е изключително лека (едва 33 килобайта) и въпреки това включва много напълно безплатни опции, между които смяна на оформлението (дясна странична лента и цяла страница), call-to-action бутон на заглавното изображение и други. С Highstarter може също да променяте размера на заглавното изображение, да го „наместите“, както на вас ви харесва, да му добавите паралакс скролинг ефект и дори да го затъмните, за да бъде по-ефектно и да се вижда по-добре текста. Също като Nasio има светло и тъмно оформление, като посетителите на сайта могат да превключват между светлия и тъмния режим по всяко време. Не на последно място, темата има изключителна богата документация, която ще направи създаването на вашия уебсайт една бърза, лека и приятна задача.

Santino

Santino е отличен избор за портфолио, креативни и фотографски сайтове. Темата притежава богат набор от опции, лесна е употреба и настройване. Имайте предвид, че темата е последно обновявана през 2016, така че е възможно да има несъвместимости с версии на WordPress по-нови от 4.5. Темата има изключителен дизайн, много опции за настройване и определено заслужава мястото си в тази класация.

Leave a Comment